From the Blog

10 FANTASTIČNIH ČINJENICA O NEKRETNINAMA ŠIROM SVETA

10 FANTASTIČNIH ČINJENICA O NEKRETNINAMA ŠIROM SVETA

Mislite da znate sve o nekretninama?

Postoji dosta zanimljivih, smešnih i neobičnih stvari koje su se dešavale u svetu nekretnina.

Ukoliko tražite nešto zanimljivo o čemu ćete pričati tokom večere sa prijateljima, ili na bilo kom drugom mestu gde se vode intrigantni razgovori, dajemo vam 10 proverenih činjenica o nekretninama koje će vas šokirati, zabaviti i oduševiti!

1. Najveća „kućica na drvetu“ na celoj planeti zapravo je desetospratnica koja ima preko 80 soba! Njenom tvorcu trebalo je više od 14 godina da je izgradi.

2. U Francuskoj se na tržištu nekretnina u ponudi mogu pronaći i prelepi dvorci koji koštaju manje od trosobnog stana u Australiji.

2

3. 1997. godine kompanija Pepsi organizovala je takmičenje u kojem je glavna nagrada bila kuća – replika čuvene kuće porodice Simpson iz istoimenog animiranog filma ili novčana nagrada od 75.000 američkih dolara. Pobednici takmičenja odlučili su se za novčanu nagradu, pa je ova replika naknadno renovirana, kako bi izgledala kao „obična“ kuća i nakon toga je prodata na tržištu.

3

4. Da li se sećate Monike iz čuvene TV serije Prijatelji? Monikin stan, koji je u seriji korišćen tokom snimanja, procenjen je na vrednost od 3,5 miliona dolara!

5. Osnivač Fejsbuka, Mark Zakerberg, kupio je 4 kuće koje se nalaze u okruzenju njegovog doma u Paulo Altu, a zatim ih je iznajmio starim vlasnicima. Ovo je uradio kako bi izbegao da se kuće nađu na tržištu uz prodajni slogan – „Prva vrata do Marka Zakerberga.“

6. Američki miljarder Voren Bafet jedan je od najbogatijih ljudi na svetu. Ipak, on i dalje živi u istoj kući koju je kupio 1958. godine za svega 31.500 dolara.

7. „MS The World“ je najveći privatni stambeni brod na planeti. Ima 165 privatnih stanova i neprestano plovi svetom, a stanari plaćaju 7 miliona dolara da bi živeli na njemu.

8. U Japanu postoji zgrada kroz čiji peti, šesti i sedmi sprat prolazi auto-put. Auto-put je ulistan kao „stanar“ sva tri sprata.

9. Kada je Ajfelova kula projektovana, njen tvorac je za sebe lično isprojektovao i skriveni stan na vrhu tornja.

10. Zgrada The Cuper Union Fundation Building izgrađena 1859. godine imala je i okno za lift, budući da su projektanti predvideli da će tako nesto sigurno postojati u budućnosti.