Prodavcima nekretnina uvek je lakše da primete stvari koje zahtevaju velike popravke, nego da vide male detalje. Ali kupci primećuju sve, a čak i jedna vrata koja škripe mogu značajno da utiču na njihovu odluku o kupovini. Evo nekoliko jednostavnih doterivanja u poslednjem minutu koja čine veliku razliku.

1. Očistite postojeće ili zamenite oštećene roletne i venecijanere

Prljave roletne ili venecijaneri mogu da stvore veoma loš utisak, a jednostavno ih je očistiti. Slomljene ili oštećene roletne i venecijanere bolje je zameniti, jer će to stvoriti veliku vizuelnu razliku. Delovi koji štrče ili fale, kao i krive roletne ili pokvaren sistem za dizanje i spuštanje mogu da odbiju potencijalne kupce.  Oni vide da je zamena neophodna i da je to posledica lošeg održavanja, čime se postavlja pitanje na koji način su održavane ostale stvari u kući. Predupredite ovakve situacije i sredite roletne i venecijanere pre pokazivanja vaše nekretnine.

Designed by lifeforstock / Freepik
Designed by lifeforstock / Freepik

2. Sprečite škripu vrata i fioka

Potencijalni kupci će se naježiti na svaku škripu vrata, ormarića i fioka koje ste vi, tokom vremena, uspeli da potpuno isključite. Nabavite višenamenski sprej za podmazivanje i poprskajte šarke svih vrata i fioka u kući.

Designed by Freepik
Designed by Freepik

3. Povećajte prostor potpuno besplatno

Pomeranje nameštaja uz zidove soba je jednostavan način da prostor učinite većim. “Sakrijte” velike komade nameštaja kao što su garniture za sedenje i stolovi koji vizuelno pretrpavaju prostor i pomerite nameštaj uz zidove i van tepiha i staza. Podignite roletne i sklonite tamne zavese kako biste pustili svetlo u prostoriju i vizuelno je povećali. Zamenite zidne slike sa ogledalima koja će reflektovati svetlost.

Designed by Freepik
Designed by Freepik

4. Neka sve sijalice rade

Ponekada ne primetimo da su neka svetla koja ređe palimo pregorela. Možda ćete morati da pomerite neki komad nameštaja ili izvučete davno zaboravljene merdevine da biste zamenili sijalicu, ali kupci proveravaju svaki prekidač, a razlika u osvetljenju uvek će biti primećena. Vi ćete znati da je u pitanju sijalica koja je pregorela, ali će se kupci zapitati da li je to znak većeg problema sa elektrikom. Zato proverite i zamenite sve sijalice koje ne rade.

Background photo created by mrsiraphol - www.freepik.com
Background photo created by mrsiraphol – www.freepik.com

5. Osvežite vazduh

Osveživač prostora bez mirisa, koji neopaženo prikuplja i eliminiše sve neželjene mirise iz prostora, sjajno je rešenje koje garantuje prijatan i svež vazduh u nekretnini koju prodajate. Mirisne sveće ili mirisni osveživači mogu izazvati alergijske reakcije i samo će zamaskirati neprijatne mirise umesto da ih eliminišu.

People photo created by pressfoto - www.freepik.com
People photo created by pressfoto – www.freepik.com

6. Zamislite da je vaša nekretnina hotel

Namestite krevete, protresite sve jastuke na krevetima i garniturama za sedenje i uredno složite sve prekrivače i peškire. Očistite sve površine i podove i unesite sveže cveće. Pažljivo složite sve proizvode u kupatilu, sklonite sve otpatke i iznesite svež i mirisni sapun za ruke koji će obezbediti utisak spa centra.

Flower photo created by freepik - www.freepik.com
Flower photo created by freepik – www.freepik.com

7. Proverite stanje kod ulaznih vrata

Postarajte se da je sve ispred vrata čisto i da ulazno zvono i interfon rade. Nov i zanimljiv otirač može stvoriti lep prvi utisak kod potencijalnih kupaca.

Designed by bearfotos / Freepik
Designed by bearfotos / Freepik

 

Ostavite komentar