Vreme je za zabavu! Bilo da ste poštovalac horoskopa, ili se samo dobro zabavljate dok ga čitate, mnogi će se složiti da horoskopski znak utiče na vaše odluke i na konačan izgled vašeg doma. Pronašli smo nekoliko citata istaknutih dizajnera enterijera koji prikazuju čemu teži svaki horoskopski znak kada je uređenje enterijera u pitanju. Proverite koji citat najbolje opisuje vaš znak!

 

Vodolija (20. januar – 18. februar)

Uvek ubacim jedan kontroverzan detalj. To tera ljude da pričaju. – Doroti Draper

Kada je u pitanju stil, volite da stvari budu malo nesvakidašnje. Želite da se vaš prostor razlikuje od svih ostalih i da navede ljude da porazmisle o tome ko ste i šta zapravo želite da kažete. Ne plašite se da prekršite pravila i sigurno vas ne brine da li drugi misle da je vaš stil primeren.

 

Vodolija

Dom po ukusu vodolije – Hram, Gastona Gravijea, Vračar

 

Ribe (19. februar – 20. mart)

Enterijer je prirodna projekcija duše. – Koko Šanel

Svoj dom ne doživljavate samo kao materijalno mesto za stanovanje, već kao mesto gde istinski živite i stvarate uspomene. Iz tog razloga, uređenje vašeg doma nema samo za cilj da on izgleda lepo, već da stvorite raspoloženje koje pokazuje ko ste vi iznutra. Uvek nosite srce i dušu na svom dlanu, pa se oni vide i u vašem domu.

 

Ribe

Dom po ukusu ribe – Hram, Braničevska, Vračar

 

Ovan (21. mart – 19. april)

Mnogo se manje priča o otmenoj ili o skupoj kući, a mnogo više o životu koji se u njoj živi.  – Lora Džolijet

Ne brine vas mnogo kako vaš dom izgleda u estetskom smislu sve dok odražava život koji svakodnevno živite. To ne znači da se zalažete za uobičajene koncepte. Naprotiv, često ćete učiniti neke hrabre i rizične poteze u dizajnu kako biste odrazili svoju ekscentričnu stranu. Ipak, vaš glavni prioritet je da se to dobro uklopi u način na koji vi živite svoj život.

 

Ovan

Dom po ukusu ovna – Bežanijska kosa, Ljubinke Bobić, Novi Beograd

 

Bik (20. april – 20. maj)

Nemojte u svom domu čuvati ništa što nije korisno, ili što ne smatrate lepim. – Vilijam Moris

Živite praktično i glamurozno, pa se to odražava i na vaše dizajnerske izbore. Iako u svom životu zahtevate zdrav nivo funkcionalnosti da biste sve stvari održali u redu, niste od onih koji zaziru od lepih stvari. Verujete da je estetika jednako važna kao i pouzdanost.

 

Bik

Dom po ukusu bika – Dorćol, Žorža Klemensoa, Stari grad

 

Blizanac (21. maj – 20. jun)

Dekorišite svoj dom. To daje iluziju da je vaš život zanimljiviji nego što zapravo jeste. – Čarls M. Šulc

Iako niko ne bi rekao da imate dosadan život, vi ipak stalno pokušavate da uradite još više i da budete viđeni na još više mesta. Vaša interesovanja su različita i često se menjaju. Volite da svi oko vas vide kako živite vredan i zanimljiv život, pa dizajnu pristupate kao načinu komunikacije kojim ćete pokazati zašto ste jedinstveni i uzbudljivi.

 

Blizanac

Dom po ukusu blizanca – Lion, Bulevar kralja Aleksandra, Zvezdara

 

Rak (21. jun – 22. jul)

Sve sobe treba da izgledaju kao da se u njima živi i treba da imaju šta da kažu, da pruže prijateljsku dobrodošlicu za one koji dolaze. – Vilijam Moris

Želite da vaš dom bude mesto gde se svi osećaju dobrodošlo i prijatno. Niste protiv toga da imate lepo dizajniran dom, ali ako ako prostor izgleda kao muzej ili se po njemu mora hodati na prstima, to definitivno nije mesto za vas. Verujete da udobnost treba da bude glavni prioritet, jer kako se inače vi i vaši gosti možete zaista opustiti i uživati?

 

Rak

Dom po ukusu raka – Crveni krst, Šumatovačka, Vračar

 

Lav (23. jul – 22. avgust)

Život bi trebalo da bude šik, glamurozan i živopisan – baš kao i vaš dom. –  Džonatan Adler

Ovaj citat pogađa u centar mete kada su u pitanju lavovi. Verujete da život treba iskusiti na najsmeliji i najvedriji mogući način, a vaš dom u potpunosti prati takav koncept. Nećete oklevati da eksperimentišete sa jarkim bojama ili zanimljivim uzorcima, složenim osvetljenjem ili luksuznim detaljima. Verujete da vaš dom treba da bude jednako raznolik i zanimljiv kao i vaš život, a na tome vam niko ne može zameriti.

 

Lav

Dom po ukusu lava – Stari grad, Kosovska

 

Devica (23. avgust – 22. septembar)

Dizajner zna da je dostigao savršenstvo ne kada više nema šta da doda, već kada nema šta da oduzme. – Antoan de Sent Egziperi

Posebni ste i detaljni u načinu na koji pristupate svom životu, a to se apsolutno odnosi i na vaš stil i dizajn. Možda ćete potrošiti bezbroj sati pokušavajući da odredite najbolji raspored, kombinaciju boja i nameštaj kako bi vaš dom reflektovao vaše vrednosti. Međutim, vi takođe verujete da je manje više, a kada dođete do trenutka kada sve izgleda tačno onako kako ste zamislili, tada znate da je savršeno.

 

Devica

Dom po ukusu device – Centar, Francuska, Stari grad

 

Vaga (23. septembar – 22. oktobar)

Napraviću da sve oko mene bude prelepo – to će biti moj život. – Elsi de Vulf

Poznati ste po tome da želite da sačuvate mir, ali takođe imate sklonost ka stvaranju i negovanju lepote u svom okruženju. Na svoj dom gledate kao na odraz sebe u punom sjaju. Smatrate se uspešnim u životu ako možete da svoju okolinu učinite lepom i privlačnom, a to se odražava na vaše dizajnerske izbore. Vodite računa šta birate i sve dok to izgleda divno – postigli ste svoj cilj.

 

Vaga

Dom po ukusu vage – Lekino brdo, Braće Kovač, Voždovac

 

Škorpija (23. oktobar – 21. novembar)

Svakoj sobi potreban je dodir crne, baš kao što joj je potreban i jedan antikvarni komad nameštaja.  – Jan Šovers

Vi se uopšte ne plašite da u svoj dom ubacite tamnije nijanse. Želite da stvorite mesto koje će oslikavati vašu ličnost, uprkos činjenici da volite da svoju privatnost držite dalje od ostatka sveta. Vaša slaba tačka su stariji, stilski predmeti i zračite vrlo klasičnom i vanvremenom vibracijom, pa nije iznenađenje što svoj dom dizajnirate baš na taj način.

 

Škorpija

Dom po ukusu škorpije – Tašmajdan, Stanoja Glavaša

 

Strelac (22. novembar – 21. decembar)

Dom bi trebalo da bude riznica života. – Le Korbusijer

Uvek ćete se zalagati za to da ljudi izađu iz svojih domova i iskuse svet, ali takođe shvatate važnost lepog prostora kome se mogu vratiti. Možete odabrati da svoj dom učinite mestom koje odražava vaše avanture, ali je vaš glavni fokus na tome da vaš dom čuva vaše uspomene, da predstavlja škrinju sa vašim ličnim blagom.

 

Strelac

Dom po ukusu strelca – Vračar, Nevesinjska

 

Jarac (22. decembar – 19. januar)

Nameštaj je potreban iz praktičnih razloga i pošto je neophodan, trebalo bi da bude što je moguće prijatniji za gledanje i utešan za dušu. – Edvard Vormli

Da je do vas, verovatno se ne biste previše fokusirali na dizajniranje svog doma, ali ne možete se boriti protiv onoga što je Vormli dobro rekao – nameštaj je potreban u praktične svrhe, što ne znači da ne treba da izgleda lepo. Težite minimalizmu i osećate se prijatno kada sve ima svoje mesto.

 

Jarac

Dom po ukusu jarca – Lekino brdo, Bačvanska, Voždovac

Izvor: www.thespruce.com

 

Ostavite komentar