Ako ste jedan od bezbroj ljubitelja ovog savršenog, neodoljivog i mirisnog slatkiša – čestitamo vam Svetski dan čokolade! Pošto smo i mi poštovaoci i ljubitelji iste, uvek smo se pitali da li je moguće napraviti kuću od čokolade u kojoj bi zidovi, krov i celokupni nameštaj bio od nje i u kojoj bi moglo da se živi. Zvuči potpuno neverovatno, ali – KUĆA OD ČOKOLADE POSTOJI!

U predgrađu Pariza, okružena zelenilom, nalazi se bajkovita koliba površine 19 m2 koja je napravljena od neverovatnih 1.500 kg čokolade i u kojoj može da prenoći četiri (veoma srećne) osobe! Zidovi, krov, garderober, kamin, police, knjige, lusteri, lampe, sveće, vaze…. bukvalno je sve napravljeno od ČOKOLADE! Ispred kuće se nalazi čokoladna bašta sa životinjama napravljenim od – pogađate – čokolade!

 

Kuca od cokolade 2

 

Kuca od cokolade 4

 

Ova mirisna i neodoljivo čokoladna koliba jedinstvena je u celom svetu, a napravili su je otac i sin čokoladijeri koji su čitavih 600 sati, pod klima uređajima, stvarali ovo remek delo od kojeg nam „kreće voda na usta“.

Najzanimljivija je činjenica da je kolibu bilo moguće iznajmiti i u njoj prenoćiti. A ako se pitate kako je nisu pojele prave životinje koje žive u šumi, odgovor je vrlo jednostavan – ova kuća se nalazila u okviru staklenog boksa koji ju je štitio od spoljašnjih „čoko-napadača“.

 

Kuca od cokolade 3

 

Nakon što su srećni posetioci uživali u noćima provedenim u njoj, ova kuća je premeštena u Muzej čokolade u Parizu, da nas stalno podseća da je ipak moguće živeti u kući od čokolade!

 

Izvor: https://www.today.com

Ostavite komentar